Nyt olen saanut jotain aikaiseksi. Ensiksi kuvia ostoksista.

419045.jpg

Se on pahajuttu, kun netistä voi niin kätevästi tilata. Nämä jutut on vähän liian isoja Lundbyn nukkekotiin, mutta niinhän ne oli kaikki tekemäni huonekalutkin. Onpahan jotain tekemistä kun tekee kahta nukkekotia, joista toinen on pahvilaatikoista koottu. Tuossa satsissa näkyy ensimmäiset ostamani kalusteet. Amme, WC-pönttö ja lavuaari eivät olleet kallita ja mietinkin, että niitä on vaikea itse tehdä. Tosin joudun tekemään sellaiset Lundbyn-nukkekotiin kun en raaski ostaa valmiita. Harrastin blogisurffailua ja löysinkin hyvän ohjeen. 

Tänään kävin Kätevässäkädessä ja ostin balsaa, askartelumaalia, Das-massaa ja massan muotoilupuikkoja vai miksi niitä nyt kutsutaankin. Ohuen ohut balsa tuli Lundbyn nukkekotiin lattiaksi ja massasta väsään WC-kalusteita sinne. 419052.jpg

En ole ennen käyttänyt tuota massaa niin saa nähdä kuinka onnistuu. : )

Sitten tuotoksiin. TADAA

419050.jpg

Tässäpä olis talo melkein valmiina.

Makkari:

419062.jpg

Seinät on printattu. Harmittaa kun printtasin niin vähän tapettia. Jouduin printtaamaan lisää ja kuinka ollakkaan punainenväri oli loppunut. Ajattelin muokata huonetta, sitten kun se liiaksi ahdistaa. Nyt aloitan huoneen täyttämisen, jospa ne veisivät huomion seinistä? Lattia on tehty balsasta, jota siis tänään ostin.

Olohuone:

419064.jpg

Olohuoneen lattia on yllättäen balsaa. Seiniin käytin Tiimarista ostamaani leikekirjapaperia. Paperi oli erittäin hyvä työstää. Se on sen verran paksumpaa, että ei repeillyt. Huoneesta puuttuu vielä kaide ja ikkunaa ei ole. Kaikki aikanaan.

Keittiö:

419054.jpg

Keittiöstä tuli räikyvän punainen. Sen vuoksi jätänkin lattian vaaleaksi vaikka ensin meinasin petsata sen. Oven vieressä oleva seinä on tiiliseinä. Kuvassa sitä ei oikein huomaa. Lattia on tehty jäätelötikuista. Se oli sen verran rankkaa puuhaa, niin laitoin muihin huoneisiin vähän helpommin käsiteltävää materiaalia. Peukalo on melkein verillä kun pätkin jäätelötikuista pyöristetyt päät pois. Lopputulos on kuitenkin mielestäni hyvä. Vähän sitä pitää hioa ja jos käsittelisi sen ruokaöljyllä.

Eteinen/aula:

419057.jpg

Seinät ovat taas leikekirjapaperia. Lattiaan leikkasin kananmunakennoista kivilaattoja. Päällystin sen vielä kontaktimuovilla, jotta saan siihen huonekaluka niin, että ne eivät kaadu. Rappuset kaipaavat vielä kaiteen ja sitten ei kun täyttämään huonetta.

WC/kylpyhuone:

419059.jpg 

Tässä on nyt sitten "huussi". Siitä tuli kiva. Olen jo hieman suunnitellut, mitä sinne laitan.

Tässä kohtaa on mainittava, että meinasi itku päästä kun ei nuo seinät asuttuneet paikoilleen. Joku, talokokonaisuudessa "vejättää" väärään suuntaan kun "huussiin" tuli hirmuinen rako väliseinän ja lattialaattojen väliin... byääää....

Täytynee täyttää kolo, koska talon purkaminen olisi liian iso urakka. Huomioitavaa on myös se, että kaikki "pistorasiat" jäivät tapettien alle piiloon. Onneksi se saa sieltä esiin jos tarvetta ilmenee. Pistokkeidenpaikat näkyvät talon takaseinässä.

-Nina